Delftse SchaakSite

DSC "4" verliest nipt

In de laatste ronde van de Promotieklasse verloor het derde in de gezamenlijke laatste ronde in het verre Hazerswoude met 3½-4½ van Vogelwijk 1 (de nummer 2 in de eindrangschikking). Alhoewel, DSC3... Door de afwezigheid van Bob (teveel KNSB-wedstrijden), Jaap (op vakantie), Matthijs (werk in Drente) en Koert (ziek) speelden vier talenten mee uit DSC5. Gemiddeld was er dus sprake van DSC "4".

Mark en Diederik (last minute-sub) kwamen zeer goed te staan, maar verloren helaas toch van de geroutineerde Hagenaars. Door een strakke overwinning van Marco aan het staartbord en een miraculeus gelijkspel (het wonder van Hazerswoude) van Teun aan bord 1 tegen Vogelwijk-kampioen Maarten Stolte was de tussenstand 1½-2½. Arno verloor vervolgens van oud-DSC-er Sander Pauw, maar Willem-Jan en Martin hadden goede winstkansen. Martin won inderdaad, maar onze voorzitter liet zich in wederzijdse tijdnood foppen: in plaats van mat in 2 te geven liet hij een patwending toe.

Henrik verdiende vervolgens de sportiviteitsprijs door zijn tegenstander niet door de vlag te jagen, maar gezien de materiaalverhouding remise te accepteren.

Een opwindend einde van een goed seizoen van het derde.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap