Delftse SchaakSite

DSC1 zakt door het ijs

De vooruitzichten waren al niet erg goed: SMB stond weliswaar gelijk met ons in de ranglijst, maar was toch altijd een solide meesterklasser. Door onder andere bridgetoernooien en familieverplichtingen hadden we ook 3 invallers nodig. De hoop zat voornamelijk in de 7½-2½ nederlaag van SMB tegen Voerendaal, een team waar wij moeiteloos van wonnen.

De wedstrijd werd echter een drama. Het duurde nog geen uur of SMB kon zijn 1e punt aantekenen: het paard dat Kees op c5 zette stond dan wel zowel door d- als b-pion gedekt, maar ze stonden beiden gepend. Een uur later zag Walter zijn gewonnen stelling in 1 klap in een zekere 0 veranderen toen hij in plaats van de winnende voortzetting eerst een tussenzet wou plaatsen.

Ondergetekende was ongeveer even snel klaar: in een stelling waarvan ik dacht dat ik wel redelijk stond beging ik een onbegrijpelijke grafzet, waarna het tegenstander Willy Hendriks weinig moeite kostte om de mat in een paar te vinden. Zo stonden we dus ruim voor de 1e tijdcontrole al met 0-3 achter.

Op dit moment was er op de meeste andere borden nog weinig aan de hand: Leo en Nick stonden erg goed, Michiel, Arend en Patrick hadden een normale stelling, Hora stond totaal remise, alleen Ted stond een kwaliteit achter.

Ted maakte de 0-4 dus ook niet veel later. Hij stond na de opening redelijk, maar het ging geleidelijk aan mis. Ik heb weinig van Hora’s partij gezien, maar in ieder geval stak hij uiteindelijk wat op van zijn teamgenoten:0-5.

Als de andere 5 winnen kan je dan inderdaad nog gelijk spelen, maar gezien het spel tot nu toe leek een ‘whitewash’ een stuk waarschijnlijker...
Even later was de overwinning voor SMB binnen: Michiel, vermoeid doordat hij dezelfde ochtend nog terug kwam van zijn vakantie in TunesiŽ, gaf een tijd lang goed tegenstand. Hij reageerde echter niet goed op het offer dat zijn tegenstander in de tijdnoodsfase plaatste, en toen hij ook nog eens 15 zetten moest doen in 2 seconde, was de nederlaag een feit.

Een half uur later was het ook bij Arend mis, zijn tegenstander speelde het middenspel beter, waardoor een vrije b-pion de beslissing bracht.
Gelukkig zorgde Leo voor het enige lichtpuntje van de avond: hij won een stuk, en hoewel hij het naar eigen zeggen niet volledig nauwkeurig uitspeelde, was het toch 1-7.

Patrick kwam in een toreneindspel met een pion minder, maar verdedigde zich taai voor 1½-7½. Nick zag zijn grote voordeel echter langzaam aan verzanden en verloor in het verre eindspel toch nog: 1½-8½.

Een flinke tegenslag dus, we zullen nog moeten werken om degradatie uit te sluiten. 2 punten pakken tegen de co-degradatiekandidaten LSG 2 en Ivoren Toren moet toch te doen zijn.

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap