Delftse SchaakSite

Nico 't Hoen tragisch overleden

Zaterdagochtend bereikte ons het schokkende bericht dat onze clubgenoot Nico ’t Hoen tijdens zijn vakantie in Oostenrijk op tragische wijze om het leven is gekomen. Een ‘opwarmduik’ - hij zou gaan ijsduiken - werd hem op vrijdag 18 februari rond het middaguur fataal.


 


Met zijn overlijden is vooral zijn levenspartner Inge, maar ook de Delftsche Schaakclub een grote slag toegebracht. Nico was allereerst een aimabel en door ons allen gewaardeerd persoon maar blonk daarnaast uit in grote hulpvaardigheid en inzet. Trouw aan zijn vereniging en consciŽntieus in zijn taken was hij een man op wie gerekend kon worden. Dat AxiomA onder zijn redactie de prijs voor het beste clubblad van Nederland behaalde was geen toeval.

Nico was geen persoon die pas in actie kwam zodra hij daartoe gevraagd werd. Zo gaf hij in september aan dat wij - indien benodigd - een beroep op hem mochten doen voor de secretariŽle werkzaamheden van de club. Vanwege verhuizing van de huidige secretaris kwam dit aanbod snel van pas: met Nico werd afgesproken dat hij vanaf heden als waarnemend secretaris zou toetreden tot het bestuur. In een e-mail enkele dagen voor zijn overlijden bericht hij ons op karakteristieke wijze: "Bij deze kijk ik uit naar de samenwerking en dat wij met zijn allen het schaakseizoen naar een mooi einde weten te brengen". Hoe anders kan het plotseling lopen...

Reeds voordat Nico zijn plek vond binnen onze vereniging had hij niet alleen op de 64 velden maar ook in verscheidene andere functies in de schaakarena zijn sporen verdiend. Zo was hij toernooicoŲrdinator van de Rotterdamse Schaakbond en extern wedstrijdleider van de Capelse Schaakvereniging (alwaar hij 24 jaar lid was).

Nico is slechts 38 jaar oud geworden. Een man in de bloei van zijn leven: een gelukkige relatie met Inge, een nieuw huis, druk bij de ING, actief bij de Delftsche Schaakclub. Wij wensen allereerst Inge en zijn verdere geliefden maar niet minder zijn vele schaakvrienden alle sterkte toe bij de verwerking van dit enorme verlies.

Nico, we missen je enorm!

Namens het bestuur van de Delftsche Schaakclub,
Willem-Jan van den Broek, voorzitter

Verslag uitvaart
www.delftseschaaksite.nl

er zijn 15 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap