Delftse SchaakSite

Zondag 30 januari PK-HSB meisjes

Aan het PK-meisjes deden 4 DSC-meisjes mee.

Het kersverse DSC-lid Tabitha Snikkers kwam uit in de E en speelde in n poule met alle E's, F's, G's en H's. Toen ze 8 van de 9 ronden gespeeld had, had ze 8 partijen gewonnen. Maar er was nog een talentje met 8 uit 8: de H-speelster Olivia Meng van Botwinnik. Zij speelden in de laatste ronde tegen elkaar. En tegen het einde stond Tabitha zelfs een pion achter. Maar in twee zetten pakte ze eerst die pion terug en vervolgens een toren. Vlak voor de arbitrage was ze zo op materiaalwinst komen te staan. Dus besliste de arbiter in haar voordeel. Tabitha won de E en mag naar het NK !

In de D speelde DSC-ster Marieke Giele. Marieke moest beginnen tegen speelsters, die (zo bleek later) de beste van deze categorie waren. Ze kwam dus op achterstand. Maar in de tweede helft van de poule wist ze die aardig in te lopen. Met 4 uit 6 eindigde ze op een gedeelde 4e plaats (7e op weerstandspunten).

Omdat er maar twee B-speelsters waren, kwamen de C- en de B-speelsters uit in n poule. Bij de C speelde DSC-speelster Naomi Snikkers (inderdaad, de zus van Tabitha en ook kersvers DSC-ster). Naomi had tot de voorlaatste ronde alles gewonnen (6 uit 6). In de laatste partij gaf ze onnodig materiaal weg en ze verloor. Daarmee moest ze ook de eerste plaats afstaan aan Yvonne Ferrier van Vogelwijk. Naomi ging dus naar huis met de zilveren beker.

De 4e DSC-ster op dit PK was Marianna Zelitchenko, die uitkwam in de B. De ander B-speelster was Eline Korff de Gids van de Haagse Toren. Vr de voorlaatste ronde hadden beide dames 3 punten uit 5 partijen. In de voorlaatste ronde speelden ze tegen elkaar. Marianne begon de partij niet goed en kwam op achterstand. Toch wist ze het nog spannend te maken. Uiteindelijk pakte ze zelfs haar tegenstandster in. Eline was in de laatste ronde vrij en eindigde dus met 4 uit 7. Marianne moest haar laatste partij dus minimaal remise spelen voor zekere winst. Ze ging evenwel voor totale duidelijkheid en won die laatste partij. Ook Marianne gaat dus naar het NK. Maar het knaagde wel een beetje dat ze twee keer van een "C-tje" had verloren, waar onder Naomi.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap