Delftse SchaakSite

DSC7 droomt van promotie na 5-3 zege op DCSV 1

Door deze zege heeft DSC7 acht wedstrijdpunten, met alleen nog de wedstrijden te gaan tegen concurrenten Schaakhuis 2 en BF/Wassenaar 2. Winst tegen beide levert waarschijnlijk promotie op.

Lang zag het ernaar uit dat de eindstand 4-4 zou worden, maar zowel Kees Korving op bord 2 als Nico 't Hoen op bord 3 arresteerden onverwachts een dame waarna de eindstand van 5-3 kon worden geklokt.

Kees Huijgen speelde op bord 1 tegen Rens ter Veen. Hij pareerde de opening van Rens (b4) goed, maar verspeelde het in het eindspel (verlies dus). Ook Wout Cool op bord 5 verloor, na al heel vroeg op de avond een remise aanbod te hebben afgeslagen. Bart Vlasblom (bord 4), René Torenstra (bord 7) en Simon Dirkse (bord 8) speelden een sterke partij: in het middenspel een kwaliteitswinst (René en Simon) en een pionwinst (Bart) draaiden uit op een verwurging van de tegenstander.

Bij Leonie Beck (bord 4) beleefde het net andersom: dameverlies tegen winst van twee torens leek goed te doen, maar tegen het einde van de partij ging een stuk verloren waarna bij Leonie langzaam het kaarsje uitging.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap